Är iPhone XR fortfarande värd att köpa?

Letar du efter en budgetvänlig Apple iPhone med lång batteritid och en 12-megapixelkamera? I så fall kan iPhone XR vara en perfekt passform för dig. Trots att de erbjuder ett lägre pris, överträffar vissa andra iPhone-modeller XR i specifika funktioner. Ändå förnekar detta inte det faktum att iPhone XR förblir ett hållbart val för dem som söker en pålitlig och rimligt prissatt Apple iPhone.

Debuterade 2018 tillsammans med iPhone XS och XS Max, iPhone XR går med i den 12:e generationen av Apple iPhones. Jämfört med XS och XS Max presenterar XR ett mer ekonomiskt alternativ men kompromissar också något med aspekter som bildkvalitet och kamerafunktioner. Vi kommer att fördjupa oss i olika egenskaper hos iPhone XR, och eventuellt avslöja att den kanske helt och hållet uppfyller dina krav.

 

Design

Med sex livfulla färgval presenterar iPhone XR ett brett utbud för användare att välja mellan. Att välja iPhone XR kan vara din böjelse framför andra 12:e generationens iPhones om du prioriterar en färgstark enhet och inte är alltför bekymrad över tekniska specifikationer. Tillgängliga nyanser inkluderar blå, vit, svart, gul, korall och röd.

Tyvärr, när det kommer till lagring och minne, är alternativen något begränsade. iPhone XR erbjuder val av antingen 64 GB eller 128 GB lagringskapacitet. Om dina behov kräver mer utrymme för lagring av foton, appar och filer, kan det passa dig bättre att utforska alternativa modeller som iPhone XS och XS Max, som erbjuder 256 GB och 512 GB.

När det gäller storlek visar sig iPhone XR vara mångsidig för olika aktiviteter, från spel på språng till surfande på sociala medier och ringa samtal. Med en skärm på 6,1 tum uppnår den en balans – varken överdrivet stor eller för liten för att äventyra dess praktiska funktion. Med en vikt på 194 gram, förblir XR bärbar och bekväm för daglig användning när du är ute och går.

 

Skärm

Skärmstorleken på 6,1 tum är precis lagom för att njuta av filmer, videor, spel och utforska applikationer för förstärkt verklighet. Med en Liquid Retina HD-skärm ger den en skarp och tillfredsställande visuell upplevelse, även om den inte når upp till sofistikeringen hos de andra 12:e generationens iPhones.

Medan iPhone XR:s LCD-skärm inte är lika med OLED-skärmarna som finns i iPhone XS och XS Max, erbjuder den fortfarande en ljus bild på upp till 625 nits. Apple har integrerat sin True Tone-funktion för att förbättra den visuella upplevelsen över olika ljusförhållanden genom att justera skärmens färger och ljusstyrka därefter.

På det hela taget står iPhone XR:s skärm som ett lovvärt och adekvat val, särskilt inom sin prisklass.

 

Kamera

Medan den saknar det andra teleobjektivet som finns i iPhone XS och XS Max, har iPhone XR en imponerande 12-megapixel bred kamera på baksidan. Som ett komplement till den bakre inställningen har den en 7-megapixel framåtvänd kamera. Trots nyare modeller med en 12-megapixel frontkamera, presterar 7-megapixel frontlinsen beundransvärt för selfies och andra fotografiska eller videobehov.

Med hjälp av Smart HDR-funktionen tar telefonen flera bilder med olika exponeringsnivåer och slår samman dem till ett enda foto, och extraherar de bästa elementen från varje. Förutom Smart HDR har iPhone XR porträttläge och sex distinkta ljuseffekter, perfekta för att fånga fängslande porträtt.

Kamerorna utmärker sig i videoinspelning, kan spela in 4K-video med 60 bilder per sekund och fånga slowmotion-filmer. Med optisk bildstabilisering integrerad i både video och stillbild, säkerställer iPhone XR skarpare, mindre suddiga bilder och videor.

 

Processor och batteri

A12 Bionic-chippet som ger iPhone XR möjlighet att hantera krävande uppgifter, inklusive spel och augmented reality-applikationer. Dess skicklighet sträcker sig till att sömlöst navigera i olika appar och surfa på internet, vilket säkerställer en snabb användarupplevelse. Även om det finns iPhone-modeller utrustade med mer potenta processorer, står A12 Bionic-chippet som ett robust kraftpaket som är tillräckligt för de flesta vardagliga användningar.

När det gäller iPhone XR:s batteriprestanda hävdar Apple att den klarar upp till 16 timmars videouppspelning och 65 timmars ljuduppspelning på en enda laddning. Detta överträffar avsevärt batteritiden för iPhone XS och XS Max. Dessutom stöder iPhone XR trådlös laddning och erbjuder möjligheten att snabbt ladda med en separat laddare.

 

Specifikationer för iPhone XR

Aspekt Specifikation
Display 6.1-tums Liquid Retina HD-skärm med True Tone
Bakre kamera 12 MP-kamera med optisk bildstabilisering, porträttläge, upp till 60 fps 4K-video
Frontkamera 7 MP TrueDepth
Face ID Ansiktsigenkänning för ökad integritet
Processor A12 Bionic-chip - superkraftfull och intelligent
SIM-kort Dubbla SIM-kort (nano-SIM och eSIM)
Bluetooth 5.0
Anslutningar Lightning-anslutning
Nätverk 4G/LTE, Wi-Fi
Batteri Litiumjonbatteri, stöd för trådlös laddning, kompatibel med Qi-laddare
Vattentålighet Ursprungligt vattentätt tätningsklass IP67, dock kan dess integritet påverkas av renoveringsprocessen
Storlek och vikt 150,9 x 75,7 x 8,3 mm / 194 g

 

Slutsats: Passar iPhone XR dina behov som den perfekta Apple-smarttelefonen?

iPhone XR, utrustad med A12 Bionic-processor och en 12-megapixel bakre kamera, tillsammans med sitt livfulla färgval, är ett utmärkt val för olika behov. Att vara ett mer ekonomiskt alternativ jämfört med de andra två 12:e generationens iPhone-modeller, för att inte tala om Apples senaste utgåvor, bidrar till dess överklagande.

Med tanke på mängden ytterligare funktioner på iPhone XR, inklusive ansikts-ID och vattentålighet upp till en meter, blir det ett självklart val för dem som letar efter en prisvärd Apple-smarttelefon. Att välja en professionellt renoverad iPhone XR från en välrenommerad återförsäljare ger en chans att spara mer utan att kompromissa med kvaliteten.

 

Fördelar med iPhone XR

    1. Drivs av A12 Bionic-chipset
    2. Imponerande 12-megapixel primärkamera med många funktioner
    3. Rimligt prissatt
    4. Förlängd batterilivslängd

Nackdelar med iPhone XR

    1. Skärmen är inte lika avancerad som OLED-skärmarna som finns i vissa andra modeller.
    2. Det saknas det extra teleobjektiv som finns i vissa alternativa iPhone-modeller.

 

Jämförelse: iPhone XR kontra iPhone XS och iPhone XS Max

Med tanke på den samtidiga lanseringen av iPhone XR med iPhone XS och iPhone XS Max, kan det vara värt besväret att utforska dessa alternativ. Båda har en anmärkningsvärd OLED-skärm och inkluderar ett extra teleobjektiv med optisk zoom.
Utforska gärna Prime Mobiles sortiment av renoverade iPhone XS- och iPhone XS Max-enheter.

 

Skaffa en begagnad Apple iPhone

När du har fattat ditt beslut om iPhone 11, utforska Prime Mobiles fantastiska utbud av professionellt renoverade iPhones.

När du köper en iPhone från Prime Mobile kan du vara säker på att den har genomgått vår grundliga 52-punkts testprocess, vilket säkerställer att din nya Apple-smarttelefon är i perfekt skick. Dra dessutom nytta av en 12-månaders garanti och en gratis 14-dagars returpolicy.

Bläddra igenom vår samling av renoverade iPhone XR-smarttelefoner och upptäck andra exceptionella produkter.