Din iPhone är för närvarande låst på grund av flera felaktiga försök. Följ dessa enkla steg för att låsa upp den och undvika framtida låsningar.

Att ha din iPhone låst kan vara frustrerande, men frukta inte! I denna guide kommer vi att gå igenom stegen för att låsa upp din låsta iPhone och ge tips för att förhindra att det händer igen. Observera att stegen nedan gäller för de flesta iPhone-modeller som körs på iOS 7 och senare. Låt oss börja!

Steg 1: Anslut till iTunes

  1. Anslut din iPhone till en dator med iTunes installerat via Lightning-kabeln.
  2. Starta iTunes och vänta tills det upptäcker din enhet.

Steg 2: Aktivera återställningsläge

  1. Tryck och håll ned knappen för Av/På och volym nedåt (eller hemknappen för äldre modeller) samtidigt.
  2. Håll knapparna nedtryckta tills du ser återställningsläget på din iPhone.

Steg 3: Återställ din iPhone

  1. I iTunes visas en prompt som indikerar att din iPhone är i återställningsläge och behöver återställas.
  2. Välj alternativet "Återställ" och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra processen.
  3. Detta kommer att radera all data på din iPhone, så se till att du har en backup.

Steg 4: Konfigurera din iPhone

  1. Efter att återställningsprocessen är klar kommer skärmen "Konfigurera iPhone" att visas.
  2. Följ anvisningarna för att ställa in din iPhone som ny eller återställ från en backup.

 

Hur du förhindrar att bli låst ut från början

  • Använd en pinkod: Ändra din iPhone pinkod för att förhindra obehörig åtkomst. Undvik att använda enkla kombinationer som "1234" eller "0000".
  • Aktivera Touch ID eller Face ID: Dra nytta av biometrisk autentisering för att förbättra säkerheten och göra upplåsningen av din iPhone enklare.
  • Uppdatera iOS regelbundet: Se till att din iPhone är uppdaterad med den senaste iOS-versionen för att dra nytta av säkerhetsuppdateringar och felkorrigeringar.
  • Aktivera Hitta min iPhone: Aktivera "Hitta min iPhone" i iCloud-inställningarna. Det gör det möjligt att fjärrlåsa eller radera din enhet om den blir borttappad eller stulen.
  • Undvik flera felaktiga pinkodsförsök: Om du anger fel pinkod flera gånger kommer din iPhone att bli låst. Låst ute? Vi har en guide om hur du låser upp en låst iPhone. Detta kommer att radera all din data, så se till att regelbundet säkerhetskopiera din iPhone!

Genom att följa dessa steg kan du låsa upp din låsta iPhone och vidta förebyggande åtgärder för att undvika liknande situationer i framtiden. Kom ihåg att hålla din iPhone uppdaterad, använd starka pinkoder och aktivera säkerhetsfunktioner som Touch ID eller Face ID. Var vaksam och håll din iPhone säker!