För att få Apple Vision Pro kan du behöva en Face ID-aktiverad Apple-enhet

Apple har precis avslöjat sina planer på att påbörja förbeställningar av Apple Vision Pro i USA den 19 januari. Den första satsen av enheter kommer att skickas den 2 februari. Med tanke på den typiska efterfrågan på spjutspetsprodukter från Cupertino, att möta utmaningar med att säkra ett tidigt köp är mycket efterlängtat. Denna sannolikhet är särskilt uttalad för Apple Vision Pro, eftersom branschanalytiker har förutsett potentiell hårdvarubrist och ett extremt begränsat initialt utbud av produkten.

Vi har fått lite ytterligare insikt i den kommande förbeställningsproceduren för Apple Vision Pro. Det verkar som att en ansiktsskanning med en kompatibel Apple-enhet utrustad med Face ID kommer att vara obligatorisk. Därför bör potentiella köpare se till att de har en kompatibel iPhone eller iPad till hands, tillsammans med den senaste versionen av Apple Store-appen, för att slutföra processen.

 

Håll din Face ID-aktiverade iPhone eller iPad i närheten

När du gör en beställning av Apple Vision Pro, använd helt enkelt Face ID på din iPhone eller iPad för att skanna ditt ansikte. Detta säkerställer exakt storlek på Light Seal och pannband, vilket ger en skräddarsydd passform för din komfort.

 

Se till att din Apple Store-app är uppdaterad

För att utföra ansiktsskanningen, se till att du har den senaste versionen av Apple Store-appen installerad, som släpptes den 11 januari.

 

Exploring Apple Vision Pro: Face Scan Options, Fit Variety, and Personalization

MacRumors upptäckte en sträng i Apple Store-appen som säger, "Du kan skanna ditt ansikte för en personlig passform med Apple Vision Pro.." Detta antyder att ansiktsskanningen kanske inte krävs för alla, men det verkar som att Apple kan använda den som ett sätt att identifiera de mest ivriga early adopters. Apple Vision Pro inkluderar ett Solo Knit Band och Dual Loop Band, tillsammans med en Light Seal och två Light Seal-kuddar. Paketet innehåller även en putsduk, ett batteri, en USB-C-kabel och en USB-C-adapter. Det verkar som att användare kommer att ha flera passformsalternativ, men det är oklart om de är skräddarsydda för ansiktsskanningen eller mer av en allmän uppskattning. Det är för tidigt att vara säker, men det verkar som att Apple siktar på att Vision Pro ska vara en mycket personlig och anpassad enhet, inte lätt att dela. Användare som behöver synkorrigering måste tillhandahålla ett giltigt recept för att få dem.

 

Apple Vision Pro: Tech Insights och 90Hz uppdateringsfrekvens

Apple tillhandahöll inte omfattande tekniska detaljer under avtäckningen av Vision Pro-headsetet, förutom att nämna de dubbla skärmarnas upplösning som överstiger 4K. En WWDC-session för rumslig beräkning avslöjade dock uppdateringsfrekvensen. Presentatören nämnde att Vision Pro vanligtvis körs med 90 bilder per sekund och placerar den mellan 60Hz iPhones och 120Hz ProMotion-enheter som iPhone Pro, iPad Pro och MacBook Pro. Vision Pro kan överstiga 90Hz och nå upp till 96Hz . Denna ökning sker när användare tittar på en 24fps-video, vilket skapar en jämnare upplevelse genom att jämnt dela upp i 96Hz uppdateringsfrekvens och eliminera bildflimmer.

 

Prova Apple Vision Pro i butik: Registrera dig för lanseringshelgen

Apple har beskrivit sin demopolicy för Vision Pro i butik. Demos kommer att starta under lanseringshelgen och fungerar enligt först till kvarn-principen. Men intresserade individer måste fortfarande registrera sig för att delta. Detta tillvägagångssätt säkerställer att användare har möjlighet att uppleva enheten på nära håll samtidigt som de hanterar processen effektivt.

 

Möt Vision Pro: Snabbt och säkert

Vision Pro använder ett anpassat M2- och R1-chip för smidig drift med 12 kameror, 5 sensorer och 6 mikrofoner. R1 visar bilder på bara 12 ms. Den erbjuder två timmars batteritid, eller heldagsanvändning när den är ansluten, drivs av ett högpresterande batteripaket. Lås upp säkert med Optic ID, en näthinnaskanning.
Det handsfree visionOS UI svarar på dina ögon, händer och röst – inga fysiska kontroller behövs. Det är enkelt att bläddra i appar: titta, tryck, snärta eller använd din röst.
EyeSight gör headsetet genomskinligt och visar dina ögon för andra. Visuella signaler genom EyeSight indikerar din engagemangsnivå i en app.