Guide till att skanna dokument med din iPhone: enkla steg!

Att använda din iPhone för att skanna dokument är en praktisk metod för att förvandla papper till digitala filer och minska på röran. Det spelar ingen roll om det är kvitton, kontrakt eller viktiga papper, din iPhone fungerar som en skanner du kan bära med dig. Den här guiden leder dig genom processen att skanna dokument med din iPhone, vilket förenklar uppgiften att organisera och dela viktig information.

Obs: Dessa steg gäller för iPhones med iOS 13 och senare. Vissa funktioner kan skilja sig beroende på iPhone-modellen och iOS-versionen.

 

Steg 1: Öppna Notes-appen

Öppna Notes-appen på din iPhone. Om du inte kan se den sveper du nedåt och använder sökfältet för att hitta den.

 

Steg 2: Skapa nytt memo

Tryck på "+"-symbolen längst ner på skärmen för en ny anteckning. Eller få tillgång till en gammal anteckning om du vill.

 

Steg 3: Använd dokumentskanningsfunktionen

Tryck på kameraikonen ovanför tangentbordet i anteckningen. En meny visas med val som "Ta foto eller video", "Skanna dokument" och andra.

 

Steg 4: Börja skanna

Välj "Skanna dokument" i menyn. Din iPhones kamera slås på och en gul ruta visar dokumentet. Se till att den är väl upplyst och får plats inuti.

 

Steg 5: Fånga filen

Tryck på slutaren för en enskild dokumentfångst. Håll ned den för att skanna kontinuerligt och fånga många sidor samtidigt.

 

Steg 6: Justera skanningen efter behov

När du har tagit dokumentet flyttar du de blå prickarna för att trimma bort extra delar och förfina kanterna. Spara skanningen genom att trycka på 'Behåll skanna.

 

Skanna fler sidor om det behövs (valfritt)

Skanna fler sidor genom att trycka på "+"-knappen. Fortsätt att följa steg 4 till 6 tills du är klar med att skanna alla nödvändiga sidor.

 

Steg 8: Spara och dela det skannade dokumentet

Skanna alla sidor och tryck på "Spara" för att behålla det skannade dokumentet i dina anteckningar. Dela det sedan enkelt via e-post, meddelandeappar eller vilken plattform som helst med delningsikonen.

Föredrar du att skanna QR-koder? Kolla in vår kompletta iPhone-guide för att skanna QR-koder utan extra appar.

Dessutom hittar du vår guide om hur du spelar in din iPhone-skärm och sparar den som en videofil.

 

Vanliga frågor om att skanna dokument med en iPhone

Fråga: Hur kan jag skanna papper med andra appar?
Svar: Ja, många andra appar i App Store kan skanna bra och länka till molnlagring. Några bra är Adobe Scan, Microsoft Office Lens och Scanbot.

Fråga: Kan jag skanna papper utan att använda Notes?
Svar: Visst! Du kan använda Filer eller Mail, förutom Notes, för att skanna papper på din iPhone. Dessutom har andra appar extra coola funktioner.

Fråga: Kan jag skanna papper i färg?
Svar: Japp, på din iPhone-skanner kan du skanna i färg, svartvitt eller grått. Du väljer vilket läge du vill ha när du skannar.

Fråga: Kan jag byta skannade papper på min iPhone?
Svar: Även om skanning fokuserar på att fånga, låter appar som Adobe Acrobat Reader eller Microsoft Word dig redigera och lägga till anteckningar till skannade papper på din iPhone.