Är iPhone X fortfarande värd att köpa?

Absolut, iPhone X förblir ett lockande val även år efter sin release. Borttagandet av hemknappen markerade en betydande förändring i Apples designfilosofi och introducerade Face ID som en säker och bekväm autentiseringsmetod. Dess kant-till-kant OLED-skärm och dubbla kamera-system var banbrytande funktioner som fortfarande håller sig bra mot nyare modeller. Jämfört med sina motparter som iPhone 8 och 8 Plus, placerar sig X's design och teknologiska framsteg det före när det gäller innovation och futuristisk attraktion.

Emellertid förde förbättringar i efterföljande modeller som iPhone XS och XR finjusteringar till X's funktioner. XS introducerade förbättringar i processorkraft och kamerakapacitet, medan XR erbjöd ett mer prisvänligt alternativ med en större skärm och livliga färger. Trots dessa framsteg står iPhone X:s prestanda och funktioner fortfarande stadigt. A11 Bionic-chippet, även om det inte är det senaste, levererar en smidig och pålitlig upplevelse för de flesta uppgifter, och dess kameraskystem förblir kompetent för att fånga högkvalitativa foton och videor.

Som med all teknik har nyare iterationer ofta inkrementella förbättringar i prestanda, kamerakvalitet och ytterligare funktioner. Ändå är iPhone X, med sin premiumbyggnad, robusta prestanda och tidlösa design, fortfarande ett användbart val för användare som söker en balans mellan innovation och kostnadseffektivitet. Den kanske saknar de senaste finesserna, men dess övergripande paket förblir imponerande, vilket gör den till en stark konkurrent inom Apple-smartphones, särskilt för dem som uppskattar dess ikoniska design och pålitliga prestanda.

 

Design

iPhone X utmärker sig inte genom ett överflöd av iögonfallande färger utan erbjuder istället ett sofistikerat val mellan två stilrena alternativ: silver och space gray. För de som prioriterar ett brett utbud av färgval kan det vara mer passande att utforska iPhone XR. När det gäller lagringskapacitet erbjuder iPhone X alternativen 64 GB och 256 GB. Om dina behov kräver gott om utrymme för foton, appar och olika filer skulle 256 GB-versionen troligen räcka till.

När det gäller storlek har iPhone X en 5.8-tums skärm, något större än iPhone 8:s 4.7 tum och mitt emellan iPhone 8 Plus:s 5.5 tum. Med en vikt på 174 gram hittar iPhone X en balans och blir en bekväm storlek för de flesta användare och deras olika behov. Oavsett om det handlar om spel, videoströmning eller dagliga uppgifter, passar iPhone X bra för en bred användning.

Den mest märkbara förändringen som iPhone X introducerade var avskaffandet av hemknappen. Detta djärva drag möjliggjorde för Apple att skapa en telefon med en skärm som täcker nästan hela framsidan av enheten, förutom en liten flärp upptill. Telefonens minimala ramar, som är en följd av borttagandet av hemknappen, bidrar ytterligare till att maximera skärmutrymmet och förbättrar den övergripande visningsupplevelsen.

 

Skärm

Den nya OLED-skärmen på iPhone X överträffar äldre LCD-skärmar med god marginal. Med en Super Retina HD-skärm kan iPhone X producera en häpnadsväckande klar och skarp bild med enastående upplösning. OLED-skärmen producerar en imponerande färgskala, från de djupaste svarta till de mest levande vita nyanserna.

Apples True Tone-teknologi säkerställer en konsekvent användarupplevelse oavsett om du använder telefonen utomhus i ljusa miljöer eller i mörkare inställningar. Denna funktion gör att telefonen kan anpassa OLED-skärmens ljusstyrka och färger baserat på omgivande förhållanden.

iPhone X:s 5.8-tums Super Retina HD-skärm utgör en perfekt balans i storlek för daglig användning. Med sin briljanta och avancerade OLED-skärm väcker den frågan: vad mer kan man möjligtvis önska?

 

Kamera

Nu när iPhone X saknar en hemknapp, innebär upplåsning av enheten att använda telefonens kamera. När ditt ansikte har skannats av kameran kan iPhone X använda Apple's Face ID för att känna igen dig och låsa upp telefonen. Denna funktion gör användningen av iPhone X och andra Apple-telefoner med Face ID både bekväm och säker.

Frontkameran som används för användaridentifiering har 7 megapixlar, liknande iPhone 8 och 8 Plus. Men till skillnad från iPhone 8 och 8 Plus har iPhone X Porträttläge och Porträttbelysningseffekter, vilket gör det möjligt att ta professionella foton av människor, inklusive dig själv. Detta gör iPhone X till en bra enhet för selfies. Även om den 7-megapixel frontkameran presterar bra, finns det andra iPhone-modeller med förbättrade 12-megapixelkameror, som till exempel iPhone 11.

Som tur är har iPhone X:s bakre kamera 12 megapixlar. Faktum är att iPhone X har två kameror på baksidan: en vidvinkel- och en telefotokamera. Den stödjer också inspelning av högkvalitativa 4K-videor med optisk bildstabilisering och slow-motion videor. I grund och botten är iPhone X ett utmärkt val för de som söker en smartphone som är bra på att fånga enastående foton och videor.

 

Processor och batteri

iPhone X drivs av Apples A11 Bionic-chip, precis som iPhone 8 och 8 Plus. Denna processor hanterar spel och andra krävande applikationer på ett effektivt sätt och ger en smidig upplevelse för normal användning av internet och sociala medier. Dock finns det andra Apple iPhones med betydligt kraftfullare processorer, som exempelvis iPhone XR som har en A12 Bionic-chip, eller iPhone 11 med en A13 Bionic-chip.

Batteritiden för iPhone X är något blygsam jämfört med några av de mer avancerade modellerna. Trots detta kan iPhone X fortfarande leverera upp till 60 timmars ljuduppspelning och 13 timmars videouppspelning på en enda laddning. Med trådlös laddningsförmåga är iPhone X utformad för att pålitligt hålla dig igång under hela dagen utan större problem.

 

Specifikationer för iPhone X

Funktion Specifikation
Display 5.8-tums Super Retina OLED-skärm med HDR och True Tone
Bakre kamera Dubbla 12 MP-kameror med optisk bildstabilisering, porträttläge och belysning samt upp till 60 fps 4K-video
Främre kamera 7 MP
Face ID Ansiktsigenkänning för ökad integritet
Processor A11 Bionic-chip
SIM-kort Dubbla SIM-kort (nano-SIM och eSIM)
Bluetooth 5.0
Anslutningar Lightning-kontakt
Nätverk 4G / LTE, Wi-Fi
Batteri Li-ion 2716 mAh-batteri, trådlös laddning, kompatibel med Qi-laddare
Vattentålighet IP67-vattentätning (Observera: Tätheten hos tätningsmedlet kan variera på grund av renoveringsprocessen)
Storlek och vikt 143,6 x 70,9 x 7,7 mm / 174 g

 

Är iPhone XR rätt Apple-smartphone för dig?

Den nya designen av iPhone X utan en hemknapp är ett utmärkt val, även några år efter dess släpp. Några andra fantastiska funktioner hos iPhone X inkluderar dess 12-megapixel dubbelkamera och Face ID, för att inte tala om den fantastiska 5,8-tums OLED-skärmen.

iPhone X var känt för att vara ganska dyrt när det släpptes, men nu kan du få en prisvärd iPhone X genom att välja en renoverad telefon istället för en helt ny. När du köper från en pålitlig återförsäljare behöver du inte heller göra några kompromisser när det gäller kvaliteten på din nya telefon.

 

Fördelar med iPhone X

  • Dubbel 12-megapixel bakre kamera med massor av funktioner
  • Stunning OLED-skärm
  • Face ID och en ny skärm utan hemknapp

 

Nackdelar med iPhone X

  • Det finns kraftfullare processorer tillgängliga i nyare modeller.
  • Batteritiden är inte riktigt lika bra som med några mer avancerade iPhones.

 

iPhone X mot iPhone 8 och iPhone XS

iPhone X släpptes samtidigt som iPhone 8, vilket är ett bra alternativ om du vill ha en mindre telefon med många av samma funktioner. Men iPhone 8:s skärm är inte riktigt lika bra som iPhone X:s. Om du letar efter något liknande iPhone X men med små förbättringar, bör du kolla in den 12:e generationens iPhone XS med en kraftfullare A12 Bionic-processor och längre batteritid.

 

Att skaffa en renoverad Apple iPhone

Vad tror du? Låter iPhone X som en bra Apple-smartphone för dig? Om så är fallet, kolla in Prime Mobiles utmärkta urval av professionellt och pålitligt renoverade iPhones.

När du köper en iPhone från Prime Mobile kan du vara säker på att enheten har genomgått vår noggranna 52-poängs testprocedure, så att du kan vara säker på att din nya Apple-smartphone kommer att vara i toppskick. Vi erbjuder också 12 månaders garanti samt en gratis 14-dagars ångerrätt.

Så ta en titt på vårt urval av renoverade iPhone X-smartphones och andra renoverade Apple iPhones.