iPhones med möjlighet att ta RAW-foton: Förbättrar din fotograferingsupplevelse

Vi är alla väl medvetna om att iPhones levererar enastående prestanda inom alla områden, från prestanda och batteritid till särskilt fotografering. För vloggare och fotografer är iPhones det självklara valet på grund av deras överlägsna kameraprestanda.

Möjligheten att enkelt fånga äkta ögonblick och foton i RAW-format är en betydande fördel med iPhones. I den här artikeln kommer vi inte bara att lista iPhones som kan ta RAW-foton utan även ge insikter om hur du kan skaffa prisvärda renoverade iPhones i Australien. Valet är ditt när det gäller att bestämma vilket alternativ som bäst passar dina behov och preferenser.

 

lista över iPhones som stöder Apple ProRAW

  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  •  

Vad är Apple ProRAW?

Apple ProRAW är en bildfilformat som introducerades av Apple för iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max. Det kombinerar fördelarna med RAW-fotografering med Apples bildbehandlingsförmåga och datorseffekter, vilket ger fotografer större flexibilitet och kontroll över bildredigeringen. ProRAW-filer innehåller alla data som samlas in från sensorn, inklusive information om exponering, vitbalans och färgdjup, samtidigt som de behåller den höga bildkvaliteten. Detta gör det möjligt för användare att justera och redigera bilder på ett mer avancerat sätt utan att förlora detaljer eller bildkvalitet.

 

Hur tar man fantastiska bilder i Apple ProRAW-format?

För att ta foton i Apple ProRAW-format måste du justera kamerainställningarna på din iPhone. Gå till inställningarna på din iPhone, tryck sedan på "Kamera". Därifrån väljer du "Format" och aktiverar Apple ProRAW under fotografering. När det är aktiverat kan du börja fotografera i ProRAW-format direkt från Kamera-appen på din iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max och säkerställa att du behåller all rik information som samlats in av sensorn för förbättrade redigeringsmöjligheter.

 

Hur tar man RAW-bilder på äldre iPhones?

Att ta bilder i RAW-format har varit möjligt på iPhones från iPhone 6s och framåt, men många användare är inte medvetna om denna möjlighet. Detta beror främst på att den inbyggda Kamera-appen inte stöder RAW-fotografering på iPhones äldre än iPhone 12. För att fotografera i RAW på äldre iPhones måste du använda tredjepartsappar från App Store, som erbjuder denna funktion. Dessa appar ger användare möjlighet att ta bilder i RAW-format, vilket ger större flexibilitet vid efterbehandling och redigering.

 

Kan alla iPhones ta RAW-bilder?

Nej, inte alla iPhones har förmågan att ta bilder i RAW-format. Möjligheten att fånga bilder i RAW-format finns främst på nyare iPhone-modeller, vanligtvis från iPhone 6s och framåt. Dock är även bland de nyare modellerna RAW-fångst begränsad till specifika enheter. För närvarande stödjer iPhones som kan ta bilder i RAW-format inkluderar iPhone 6s och senare modeller upp till iPhone 13-serien, där iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max var de första som stödde Apple ProRAW-formatet.

 

Var hittar man prisvärda iPhones för RAW-fotografering?

Du kan köpa en billig iPhone för RAW-fotografering exklusivt på primemobile.se och fler plattformar