Några av de innovativa iPhone-funktionerna vi har sett tidigare

Utvecklingen av Apples iPhone-funktioner

Apple hävdar att allt har förändrats med iPhone 6s/6s Plus, vilket verkar mer trovärdigt än att kalla dem de mest avancerade smartphones. Men de främjade förändringarna är inte så banbrytande som de verkar; de är mer som välbekanta innovationer.

En av de markerade funktionerna är 3D Touch, tidigare känt som Force Touch. Denna teknik, som redan finns i den senaste MacBook Pro och Apple Watch, verkar lovande för iPhone. Senior VP Craig Federighi halkade till och med upp och nämnde sitt ursprungliga namn under den senaste keynoten.

 

Framsteg inom smartphoneteknik

Visst har Synaptics gjort framsteg på området tidigare, men dessa innovationer lyckades inte nå utbredd produktion. Trots månader av spekulationer om att Apple integrerar sådana funktioner i den senaste iPhone, överträffade kinesiska jättar som Huawei med Mate S och ZTE med Axon Mini dem. Även om dessa modeller inte kommer att matcha försäljningen av iPhone 6s, slog de Apple på marknaden, vilket undergräver deras anspråk på att vara först.

 

7000-seriens aluminiuminnovation

Introduktionen av 7000-seriens aluminium i smartphones är banbrytande. Denna legering är vanligen förknippad med cykelramar och är flitigt godkänd av flygindustrin. Dess robusthet och hållbarhet gör den till ett idealiskt val för iPhones strukturella integritet.

 

Apples unika legeringsimplementering

Medan de flesta telefontillverkare fortfarande är tystlåtna om sina materialspecifikationer, sticker Apples användning av denna legering ut. Tyngdpunkten på detta material uppstod på grund av designfel i den tidigare ramen som orsakade spänningskoncentration runt knapputskärningarna. Apples antagande av denna specialiserade legering syftar till att mildra sådana problem och förbättra enhetens totala motståndskraft och livslängd.

 

Sapphire vs. Double Ion Exchange Glass

Sapphire var tänkt att skydda skärmar, men Apple kämpade för att producera den. Nu tittar de på dubbelt jonbytarglas för iPhone 6 som inte är S.
Apple siktade på safirskydd, men tillverkningsproblem uppstod. De vänder sig till dubbelt jonbytarglas för den kommande icke-S iPhone 6.

 

Utvecklingen av Touch ID

Det uppdaterade Touch ID påstås vara snabbare, men det äldre var redan bra. Oklart hur det är den här gången. Apple säger att det är dubbelt så snabbt, men vi är inte helt övertygade.

 

Utvecklingen av smartphonekameror

IPhones 12MP-kamera har, även om den är lovande, fått kritik på grund av sin försenade uppgradering. Apple släpade efter konkurrenter som introducerade liknande eller bättre kameror år tidigare. Till exempel, Nokias N8 skröt med en 12MP-kamera innan iPhone 4s 8MP-debut 2011. Till och med Samsung Pixon12 2009 föregick Apples flytt.

Dessutom är skillnaderna i prissättning svindlande. Kinesiska telefoner med jämförbara 12MP-kameror finns tillgängliga till en bråkdel av iPhones kostnad. Med tanke på förhållandet mellan pris och prestanda väcker det frågor om värdet av avancerade iPhones.

Dessutom framhäver det försenade antagandet av 4K-videoinspelning i iPhones Apples långsamma implementering. Konkurrenter som Qualcomm hade redan lanserat den här funktionen med modeller som Nokia Lumia 1520 och Samsung Galaxy Note 3 två år tidigare.

I grund och botten, även om Apples kameraförbättringar är välkomna, har deras förseningar med att ta till sig framsteg som redan finns i andra enheter fått konsumenterna att ifrågasätta innovationstakten för deras flaggskeppsprodukter.

 

Apples kamerainnovation

Apple kan ha missat 2160p-inspelning för iPhone 5s när konkurrenterna kom ikapp. Men med iPhone 6 mötte de begränsningar med 8MP-sensorn, om än för fjärde gången. Samtidigt håller den 5 MP frontvända FaceTime-kameran trenderna, även om vissa medelstora enheter har 13 MP front shooters. Retina Flash verkar likna LG G Pro 2-funktionen, tillgänglig i många appar. Men om Apple värderade den främre blixten skulle en fysisk blixt inte ha kostat mycket.

 

Apples Live Photos och iPhone-vikt

"Live-foton framhävs som en enastående funktion i den nya iPhone-kameran. Ändå är det en blandning av HTC Zoe från år sedan och Samsungs Sound Shot på Galaxy S4. Överraskande nog följer Apple Windows Phone, med avancerade Lumias som skryter med en liknande funktion under ganska lång tid.

 

Bekymmer om iPhone-vikt

"De nya iPhonesna är avsevärt tyngre. 6s Plus lägger till 20g till den redan tunga 6 Plus och når 192g. 4,7-tums iPhone 6s väger 143g och överträffar en 5,5-tums FullHD Samsung Galaxy A7 med ett större batteri och metallkonstruktion. Apple har inte förklarat denna viktökning.

 

iPhone 6s batteri och innovationer

"Apple tycks ha minskat iPhone 6s batterikapacitet, en detalj som av misstag avslöjas i reklamfilmer. Innovationer var inte enbart i iPhone-sfären, med introduktionen av 12,9-tums iPad Pro. Även om en första för Apple, surfplattor av liknande storlek fanns tidigare, som Toshibas Excite 13 2012 och Samsungs 12,2-tums Galaxy Tab Pro.

 

S Pen Saga

Hörde vi precis om S Pen? Apples penna, som en gång föraktades av Steve Jobs under den första iPhone-lanseringen, är nu ett tillbehör till iPad Pro. Den säljs separat, kan inte förvaras i surfplattan och kräver laddning med en hanlig Lightning-kontakt.

 

Smart Keyboard Marvel

Det nya smarta tangentbordet blev populärt från en serie från 2012, som till synes förutspådde dess ankomst. Det finns dock inga ytterligare funktioner tillgängliga.

 

Innovationsspäckad kväll:

Så går kväll var full av nya idéer. Företag kan lära av varandra, vilket gör saker bättre för oss. Men kanske borde Apple vara mer ödmjuk och mindre överlägsen.

 

Att lära av varandra:

Så, kvällen igår var fylld med nya saker. Företag som lär sig av varandra är bra för oss. Apple kanske vill vara mer ödmjuk, dock.