Är Apple iPhone 11 Pro fortfarande värd att köpa 2024?

Apple's iPhone 11 förblir en av de mest efterfrågade smartphones, med enastående funktioner. Trots sin lansering år 2019 känns iPhone 11-serien - som består av grundläggande iPhone 11, iPhone 11 Pro och den mer avancerade iPhone 11 Pro Max - fortfarande ovanligt modern.

Dessa tre 13:e generationens iPhones sticker ut för alla som funderar på en ny Apple-enhet. Den här översikten fokuserar på mellanvägen, iPhone 11 Pro, som ligger mellan iPhone 11 och 11 Pro Max.

Med en trippelkamera, en slående OLED-skärm och den kraftfulla A13 Bionic-processorn presenterar iPhone 11 Pro ett oemotståndligt alternativ för dem som vill uppgradera från en äldre iPhone-modell eller kliva in i Apples ekosystem för första gången. En djupdykning i iPhone 11 Pro's prestanda och jämförelse med andra 13:e generationens iPhones och Apples andra modeller är väl värt att utforska.

 

Design

iPhone 11 Pro ger en känsla av hög kvalitet enbart genom materialen med en glasfram- och baksida samt rostfritt stål av kirurgisk kvalitet. Dessa kompletteras av fyra stilrena färgalternativ: guld, midnattgrön, silver och rymdgrå. Om du letar efter lite mer äventyrliga färger kan du vara intresserad av grundläggande iPhone 11 som kommer i sex olika färger, inklusive röd, grön och gul.

iPhone 11 Pro är den minsta av de tre 13:e generationens iPhones. Ändå har 11 Pro en skärm på 5,8 tum vilket gör telefonen tillräckligt stor för många olika användningsområden. Samtidigt är iPhone 11 och iPhone 11 Pro Max 6,1 respektive 6,5 tum. På grund av sin storlek är iPhone 11 Pro lätt att använda och bära med sig. Den fungerar bra som ett bra mellanläge mellan större Apple-smartphones som 11 Pro Max och mindre som iPhone SE 2020.

 

Skärm

Skärmen är 5,8 tum, men vad sägs om detaljerna? Du kommer definitivt inte att bli besviken eftersom iPhone 11 Pro har en fantastisk Super Retina XDR-skärm som inte lämnar någon kall, inte ens den mest krävande smartphone-entusiasten. iPhone 11 Pro:s utmärkta OLED-skärm ger en imponerande skarp bild med en fantastisk upplösning. OLED-skärmar kan producera ett rikt spektrum av färger och är välkända för sina djupa svarta nyanser och ljusa vita toner.

Telefonens True Tone-funktion gör skärmen ännu mer tillfredsställande att betrakta. Genom att använda Apples True Tone kan iPhone 11 Pro anpassa skärmens ljusstyrka och färger efter omgivande ljusförhållanden. Sammantaget är iPhone 11 Pro:s skärm en förbättring jämfört med iPhone 11:s LCD-skärm – och inte ens att nämna äldre modeller. Dessutom står den sig väl gentemot nyare iPhones som iPhone 12.

 

Kamera

En av försäljningsargumenten för iPhone 11 Pro är dess imponerande 12-megapixel triple-kamera. Ja, inte en, inte två, utan tre kameror på baksidan. Dessa inkluderar vidvinkel, ultravidvinkel och telefotoobjektiv som gör det enkelt att ta högkvalitativa foton med din smartphone.

Men, det är inte allt. Kameran har också Apple's Night Mode, vilket gör det enkelt att ta bra foton även i mörker, samt Portrait Mode och porträttljuseffekter för att ta utmärkta porträtt och foton på människor. Med nästa generations Smart HDR tar kameran flera foton med olika exponeringar och kompositar dem till en enda fantastisk bild.

Liksom de andra två iPhone 11-smartphones har även 11 Pro en 12-megapixel frontkamera för selfies och andra foton med utmärkt upplösning. Låt oss inte glömma de utmärkta videofilmningsmöjligheterna i 4K samt slow motion. Det finns också optisk bildstabilisering både för stillbilder och video, så du kan ta fantastiska foton även utan stativ eller annan stabil yta.

Med dessa funktioner och mycket mer kommer inte iPhone 11 Pro:s kameror att göra dig besviken. Om du vill ha mer ut av kamerorna på din smartphone är 11 Pro ett måste.

 

Processor och batteri

iPhone 11 Pro, liksom de andra två 13:e generationens iPhones, drivs av Apples A13 Bionic-chip. Med en kraftfull processor som denna erbjuder iPhone 11 Pro bearbetningskraft som rivaliserar många datorer. På grund av A13 Bionic-chippen kan du njuta av en smidig och friktionsfri upplevelse av att surfa på nätet, använda sociala medier samt spela intensiva mobila spel och till och med köra applikationer med förstärkt verklighet.

Tack vare den kraftfulla processorn är iPhone 11 Pro också energieffektiv och räcker en god stund med en enda laddning. En full laddning bör räcka upp till 18 timmars videouppspelning eller 65 timmars musikuppspelning. Du kan ladda telefonen bekvämt med trådlös laddning eller med snabbladdning som ger dig 0 till 50% på bara en halvtimme.

 

Specifikationer för iPhone 11 Pro

Detalj Beskrivning
Skärm 5.8-tums Super Retina XDR-skärm med True Tone
Bakre kamera Trippel 12 MP-kameror med optisk bildstabilisering, porträttläge och ljus, 4K- och 1080p-video
Frontkamera 12 MP TrueDepth
Face ID Skydda din integritet med ansiktsigenkänning
Processor Superkraftfull och intelligent A13 Bionic-chip
SIM-kort Dubbel SIM – nano-SIM och eSIM
Bluetooth 5.0
Anslutningar Lightning-kontakt
Nätverk 4G / LTE, Wi-Fi
Batteri Litiumjonbatteri, trådlös laddning, kompatibel med Qi-laddare
Vattentålighet Det ursprungliga vattentäta IP68-skyddet kan inte garanteras på grund av renoveringsprocessen Läs mer
Storlek och vikt 144,0 x 71,4 x 8,1 mm

 

Bedömning: Recension av Apple iPhone 11 Pro

Med sin kraftfulla A13 Bionic-processor är iPhone 11 Pro ett lockande val. Med en livfull OLED-skärm som erbjuder enastående upplösning och levande färger är det en dröm för fotografer med sitt avancerade triple-kamerasystem och en rad funktioner för att fånga bilder och filma videor på språng.

iPhone 11 Pro finns i varianter med 64, 256 och 512 GB, vilket tilltalar en bred målgrupp av smartphone-användare. Men dessa premiumfunktioner kommer till ett pris. Som tur är kan valet av renoverade modeller av iPhone 11, 11 Pro eller 11 Pro Max erbjuda liknande funktionalitet till ett mer prisvärt pris utan att kompromissa med kvaliteten.

 

Fördelar med iPhone 11 Pro

    1. Kraftfull A13 Bionic-processor
    2. Tre 12-megapixels bakre kameror med vidvinkel, ultravidvinkel och teleobjektiv
    3. 4K-videoupptagning och optisk bildstabilisering
    4. Fantastisk OLED-skärm

 

Begränsningar med iPhone 11 Pro

1. Dyrare än vissa äldre och mer blygsamma Apple-smartphonemodeller.
2. Det finns Apple-smartphones med bättre batteritid.

 

iPhone 11 Pro jämfört med iPhone 11 och iPhone 11 Pro Max

Om inte iPhone 11 Pro är tillräcklig för dig, kolla också in iPhone 11 Pro Max för en större skärm på 6,5 tum och ännu längre batteritid. Ett billigare alternativ till iPhone 11 Pro är däremot den grundläggande iPhone 11. En nackdel med iPhone 11 är dess LCD-skärm. Dessutom saknar iPhone 11 en av de tre bakre kamerorna som 11 Pro har.

 

Att skaffa en renoverad Apple iPhone

Vilken 13:e generationens iPhone låter mest passande för dig? Utforska Prime Mobiles breda utbud av professionellt renoverade iPhones för att hitta den perfekta matchningen.

Genom att välja en iPhone från Prime Mobile kan du vara säker på att den har genomgått vår noggranna 52-punkts testprocess, vilket garanterar att din nya Apple-smartphone kommer att prestera precis som helt ny. Dessutom, dra fördel av vår 12-månaders garanti och en kostnadsfri returrätt inom 14 dagar.

Ta en titt på vårt sortiment av renoverade iPhone 11 Pro-enheter och upptäck andra fantastiska Apple iPhones som finns tillgängliga i vårt sortiment.