Vilken iPhone har jag? Upptäck din iPhones modellnummer och mjukvaruversion.

Känner du dig vilse med din Apple-telefonmodell eller operativsystem? Du är inte ensam. Det kan vara svårt att komma ihåg detaljer som din iPhones modell, nuvarande operativsystem eller modellnummer.

Tack och lov behöver du inte ha all denna information i åtanke. Allt lagras i din telefon; du behöver bara veta var du hittar den. Vi hjälper dig att hitta var denna information är gömd i din Apple-smarttelefon.

 

Så här hittar du din iPhones modell, nummer och iOS-version

Få lätt åtkomst till denna information genom att följa dessa steg:

    1. Starta appen Inställningar på din iPhone.
    2. Rulla ned och tryck på "Allmänt".
    3. I menyn "Allmänt", tryck på "Om".
    4. När du är i avsnittet "Om" hittar du:


Namn: Detta visar namnet du har gett din iPhone, till exempel "Min iPhone". Det är ett sätt att anpassa din enhet.
Programversion: Detta visar den specifika versionen av iOS, vilket är Apples operativsystem som din telefon använder för närvarande. Det hjälper att veta om din telefon är uppdaterad.
Modellnamn: Detta indikerar den specifika modellen av din telefon, till exempel "iPhone 11" eller någon annan modell du har.
Modellnummer: Du kommer att se en längre sträng med bokstäver och siffror. Om du trycker på den avslöjas ett kortare modellnummer, till exempel "A2221". Du hittar det längre modellnumret på baksidan av din iPhone. Leta efter finstilt.
Serienummer: Detta är ett unikt identifieringsnummer som är specifikt för din iPhone. Det finns på själva enheten. Beroende på din iPhone-modell kan serienumret finnas i SIM-kortplatsen eller någon annanstans på enheten.
Kom ihåg att denna information kan vara särskilt användbar för teknisk support eller när du kontrollerar kompatibilitet med vissa appar eller tillbehör.

 

Vilken iPhone-modell äger jag?

Att förstå din iPhones modell, operativsystem och serienummer är en enkel process som hjälper dig att känna din enhet bättre.

För att fastställa din iPhone-modell, gå till appen "Inställningar", tryck på "Allmänt" och välj sedan "Om". Här hittar du information om din iPhone-modell och versionen av operativsystemet den körs.

Dessutom innebär att identifiera din iPhones serienummer att besöka avsnittet "Om" eller hitta serienumret på originalförpackningen eller i "Inställningar" under "Allmänt" och "Om".

För en omfattande katalog över alla Apple iPhone-modeller tillsammans med deras respektive modellnummer är den officiella Apple-webbplatsen en utmärkt resurs. Navigera till deras webbplats för att få tillgång till detaljerad information som kan hjälpa dig att förstå de olika iPhone-modellerna som finns tillgängliga.